West Virginia basketballtræner Bob Huggins undskylder for homofobisk besvær

West Virginia basketballtræner Bob Huggins undskyldte mandag, efter at han brugte homofobiske besværgelser i et radiointerview til at henvise til Xavier-fans og nedgøre katolikker.

West Virginia Athletic Department kaldte Huggins’ kommentarer “stødende” og sagde, at de undersøgte sagen.

Under et opkald til Cincinnati-radiostationen WLW talte Huggins, en mangeårig Cincinnati-træner, om transferportalen og chancen for at erhverve en spiller fra jesuiterskolen og Bearcats’ crosstown-rival Xavier. Jeg blev spurgt, om der var en

“Det gør katolikker ikke,” sagde Huggins. “Lad mig fortælle dig, en skole, hvor du kan smide en gummipik på gulvet og sige, at du ikke gjorde det, gudskelov, du kan slippe af sted med hvad som helst.

»Det var en skudkamp på tværs af byen.

Senere mandag udsendte Huggins en erklæring. Mine dybeste undskyldninger til dem, jeg har fornærmet, Xavier University-samfundet, University of Cincinnati og University of West Virginia.

“Som jeg har delt med mine spillere i mine 40 år som træner, har vores ord og handlinger konsekvenser. Jeg skammer mig og skammer mig og er knust. Jeg er nødt til at gøre det bedre, og det vil jeg.

I en separat erklæring sagde West Virginia Athletic Department, at Huggins’ bemærkninger var “ufølsomme, stødende og ikke repræsenterer universitetets værdier.” Vi tolererer ikke brugen af ​​, og vi tager sådan adfærd meget alvorligt. Situationen er under undersøgelse og vil blive behandlet af universitetet og dets atletikafdeling.”

Huggins tilbragte 16 sæsoner i Cincinnati, før han blev fyret i 2005 i kølvandet på en magtkamp med rektor og en DUI-anholdelse i 2004. Efter at have tilbragt en sæson på Kansas State University, landede jeg mit drømmejob på min alma mater i West Virginia i 2007.

Huggins blev optaget i Basketball Hall of Fame sidste år.


Leave a Comment