IAF suspenderer alle MiG-21 kampfly i afventning af undersøgelse af nyligt styrt | Aviation News

Det indiske luftvåben (IAF) har sat alle MiG-21 jagerfly på jorden efter det nylige styrt af et MiG-21 Bison jagerfly over Hanumangal, Rajasthan. Det internationale luftvåben sagde, at flyet vil være sat på jorden, indtil en inspektion og en undersøgelse af årsagen til styrtet over Rajasthan. MiG-21 er Indiens ældste operationelle jagerfly, men dens sikkerhed er tvivlsom. Fighteren er også kendt som “Flying Coffin” og “Widow Maker”, fordi den er styrtet ned hundredvis af gange i løbet af de sidste 50 år. “MiG-21-flåden vil være sat på grund, indtil en undersøgelse er gennemført, og årsagen til styrtet er fastlagt,” fortalte højtstående forsvarsofficerer til ANI.

Flere piloter fra det indiske luftvåben er døde i MiG-21-ulykker end noget andet indisk jagerfly. Senest, den 8. maj, styrtede et MiG-21 Bison-fly, der fløj fra Suratgaru Air Base, ned i landsbyen Hanumangal og dræbte tre civile. Efter hændelsen besluttede IAF at sætte alle kampfly på jorden. IAF har tidligere besluttet at udfase MiG-21 snart.

Et jagerfly, der styrtede ned over Rajasthan, mødte en ulykke under en rutinemæssig træningsortie. Piloten kom lettere til skade, men en undersøgelse blev efterfølgende iværksat for at fastslå den nøjagtige årsag til ulykken.

IAF har kun tre MiG-21-eskadriller i drift, og alle forventes at blive udfaset i begyndelsen af ​​2025. Varianter af MiG-21-flyene gik i tjeneste med det indiske luftvåben i over 50 år.

IAF har 31 jagereskadroner, inklusive tre varianter af MiG-21 Bison. MIG-21 blev vedtaget af IAF i 1960’erne, med 800 jagerfly i tjeneste. For nylig har nedbrudsraten for MiG-21 været en årsag til bekymring, da mange af dem er styrtet ned.

IAF overvejer også introduktionen af ​​indfødte fly, herunder LCA Mark 1A og LCA Mark 2, foruden avancerede medium jagerfly.

Leave a Comment